Termékünkről mondták:

Sugárkezelésen átesett beteg
Szeged

Bal oldali emlő tumor miatt megoperáltak és sugárkezelésben részesültem. A Radiocare krémet a lakhelyemhez közeli gyógyászati segédeszköz boltban vásároltam meg. A besugárzás alatt a mellemet mindennap két alkalommal kezeltem, de nem tudtam, hogy a hónaljamat is sugárkezelik és azt nem ápoltam. A hónaljam bőre csúnyán bepirosodott már a kezelés elején, ezért körülbelül a 2. héttől kezdve azt is el kezdtem kezelni. A mellem bőre teljesen ép maradt, a hónaljam bőre is javult, de azt még a sugárkezelés befejezése utáni is kezelnem kellett a Radiocare krémmel, hogy helyre jöjjön. Javaslom a krém használatát, de mindenki kérdezze meg pontosan, hogy mely területre kapja a kezelést, hogy vele ne forduljon ilyen elő, mint velem. Sugárkezelésen átesett beteg

Napégés kezelése

A Radiocare krém a napégés tüneteit rövid időn belül elmulasztja

Mi a napégés?

A napégés a napfény által okozott bőrgyulladás (dermatitis solaris).

A fájdalmas bőrpír, gyulladás a napozás után kb. 1 órával kezdődik, és 24 órán át erősödik. Súlyos esetben másodfokú égéshez hasonló hólyagok képződnek, általános tünetek, fejfájás, láz hidegrázás, hányinger kíséretében. A felégett bőrfelület pár nap múlva lehámlik.

 

Hogyan kerüljük el a napégést?

Kezdjük a napozást magas, minimum 30-as fényvédő faktorral ellátott naptejjel, mely csaknem teljesen kiszűri, blokkolja, az UV sugarakat. A fényvédők a felvitel után 20 perccel fejtik ki hatásukat, ezért a napozás előtt fél órával kenjük be a bőrt. Fürdőzés után még a vízálló naptej  esetén is ismételten kenjük be magunkat. Másfél óránál többet ne tartózkodjunk napon még akkor sem, ha magas faktorszámú naptejjel be vagyunk kenve.

 Délelőtt 10 órától délután három óráig érdemes elkerülni a napon való tartózkodást. Egyes gyógyszerek mellet tilos a napozás, így gyógyszerszedés esetén mindenképpen el kell olvasni a betegtájékoztatót!

 A nagyobb anyajegyek külön figyelmet igényelnek, így hosszabb napozás esetén még fényvédő készítmények használata mellett is érdemes inkább leragasztani ezt a területet.

 

 Hogyan kezeljük a napégést?

Ha mégis gyulladt, vörös lesz a bőrünk, az irritált területet kenjük be Radiocare krémmel. A Radiocare krémet eredetileg sugárterápia által okozott bőrgyulladásra fejlesztették ki, a napsugárzás egy ennél enyhébb sugárzás.

A napégés mellett egyébként háztartási balesetek által okozott égési sérülésekre is kiválóan alkalmas a Radiocare krém, mindkét területen klinikai kipróbálások történtek meggyőző eredménnyel.

 Fontos a megfelelő mennyiségű folyadékfogyasztás, az irritált bőrfelületen tilos gyantát, szőrtelenítő krémet, vagy más, a bőrt irritáló szert használni.

 Súlyosabb esetben, ha a bőr felhólyagosodik, illetve láz, fejfájás vagy hányinger is társul a tünetegyütteshez, mindenképpen érdemes orvoshoz fordulni, hiszen ez akár napszúrásra is utalhat!

 

Fontos figyelmeztetés! A Radiocare krém nem helyettesíti a napvédő krém, naptej használatát! Mindenek előtt használjunk megfelelő fényvédelemmel ellátott napozószert! 

Vásárlási szándéka van? Ide kattintva megrendelheti a Radiocare® krémet!