Napégés kezelése

Mi a napégés?

A napégés a napfény által okozott bőrgyulladás (dermatitis solaris). A fájdalmas bőrpír, gyulladás a napozás után kb. 1 órával kezdődik, és 24 órán át erősödik. Súlyos esetben másodfokú égéshez hasonló hólyagok képződnek, általános tünetek, fejfájás, láz hidegrázás, hányinger kíséretében. A felégett bőrfelület pár nap múlva lehámlik.

Hogyan kerüljük el a napégést?

Az árnyékos helyen tartózkodás, a megfelelő ruházat, napszemüveg és kalap viselése nyújtja a legjobb védelmet – minimum 30+ faktoros fényvédő krémet kell használni a test azon területein, amelyek fedetlenül maradnak, mint például az arc és a kéz.

Korlátozza a déli időszakban a kint tartózkodást. A nap ultraibolya sugarai délelőtt 10 óra és délután 4 óra között a legerősebbek. Különös óvatossággal járjon el, ha ezen időszakban napon tartózkodik.

Kövesse figyelemmel az UV indexet, ha az UV sugárzási szint mérsékelt (UV Index 3 felett van), akkor már napvédelemre van szükség.

Viseljen védőruházatot. A széles karimájú kalap jó napvédelmet nyújt az Ön szemének, fülének, arcának vagy nyakának. Azok a napszemüvegek, amelyek 99-100 százalékos UV-A és UV-B védelmet nyújtanak, nagymértékben csökkentik a lehetőségét a napsugárzás okozta szemkárosodásnak.

Egyes gyógyszerek mellett tilos a napozás, gyógyszerszedés esetén figyelmesen olvassa el a szedett készítmény betegtájékoztatóját.
(Forrás: https://www.who.int/features/qa/40/en/ Letöltés ideje: 2020-02-12).

Hogyan kezeljük a napégést?

Ha mégis gyulladt, vörös lesz a bőrünk, az irritált területet kenjük be RADIOCARE Ultra krémmel.
A RADIOCARE Ultra krémet a bőr védelmére és a regenerációjának elősegítésére fejlesztették ki.

A napégés kezelésében fontos a megfelelő mennyiségű folyadékfogyasztás, az irritált bőrfelületen tilos gyantát, szőrtelenítő krémet, vagy más, a bőrt irritáló szert használni.

Súlyosabb esetben, ha a bőr felhólyagosodik, illetve láz, fejfájás vagy hányinger is társul a tünetegyütteshez, mindenképpen orvoshoz kell fordulni.

Fontos figyelmeztetés! A RADIOCARE Ultra krém nem helyettesíti a napvédő krém, naptej használatát! Mindenekelőtt használjunk megfelelő fényvédelemmel ellátott napozóvédő krémet!

Vásárlási szándéka van? Ide kattintva megrendelheti a RADIOCARE Ultra krémet!