Sugárterápia okozta bőrgyulladás

  • A sugárterápiának nagy szerepe van a daganatos betegek kezelésében. A sugárkezelés károsítja a bőrt, csökkenti annak regenerációs képességét, befolyásolja a normál sebgyógyulást. A sugárterápia bőrre kifejtett hatásait a sugárzás típusa, a kezelt terület és az alkalmazott dózis nagysága határozza meg. A radiodermatitis az ionizáló sugárzás okozta bőrgyulladás.
  • A korai mellékhatások általában a terápia utolsó szakaszában jelentkeznek, fokozatosan erősödnek, és általában az utolsó kezelést követően már csökkennek.
  • A késői mellékhatások a sugárterápia befejeződését követően hónapok, vagy akár évek múlva jelentkeznek.
  • A sugárkezelés során a bőr vörössé, sérülékennyé, később barnásan elszínezetté válik, olyan, mintha erősen napbarnított lenne. A bőrfelület kiszárad, lehámlik, viszkető érzés jelentkezik. Különös gondot kell fordítani a sugárterápiával érintett bőr területének ápolására. Nagyon óvatosan, gondosan bánjunk bőrünkkel, mosakodáskor langyos vizet és semleges szappant használjunk, ne dörzsöljük, ne vakarjuk és különösen vigyázzunk arra, hogy meg ne sértsük az érzékeny területeket.
  • Azt, hogy milyen bőrápoló szerek alkalmazása célszerű, legjobb, ha orvosával beszéli meg a beteg. Fontos, hogy megelőzzük a bőrgyulladás kialakulását, mert a súlyos bőrgyulladás akár a sugárterápiát is korlátozhatja.
  • A RADIOCARE Ultra regeneráló krém összetételénél fogva segít megvédeni a bőrt az agresszív sugárterápia káros hatásaitól. A krémet kifejezetten a bőr védelmére és regenerációjának elősegítésére fejlesztették ki.
  • Megelőzésként a sugárterápia kezdete előtt két héttel korábban kell elkezdeni alkalmazni, naponta kétszer az érintett bőrfelületet (reggel, este) vékonyan bekenni.

Ne használja közvetlenül a sugárterápia előtt!

 

A RADIOCARE Ultra kezelés előttA RADIOCARE Ultra kezelés után

A RADIOCARE Ultra kezelés előtt

A RADIOCARE Ultra kezelés után

Vásárlási szándéka van? Ide kattintva megrendelheti a RADIOCARE Ultra krémet!