Termékünkről mondták:

Tóthné Sárközi Mónika
Budapest

2016 ősz végén sugárkezelések sorozatán estem át. A Radiocare krémre a nővérke hívta fel a figyelmem. Nagyon fontos, hogy a sugárkezelés alatt hogyan ápoljuk a sugárzandó területet. Két dolgora hívta fel a figyelemem: két héttel a sugárkezélés előtt kezdjem el használni a kérmet és a napi sugárkezelés után 1 órával mindig kenjem be a bőröm. Fürdés után is használtam. Csak jókat tudok írni, nálam bevált, semmilyen elváltozás nem volt tapasztalható a bőrömön. 
 

Sugárterápia okozta bőrgyulladás

A sugárterápiának nagy szerepe van a daganatos betegek kezelésében. A daganatos betegek mintegy fele részesül sugárkezelésben.
A sugárkezelés során nagyenergiájú, ionizáló sugárzást használnak.

A Radiodermatitis ionizáló sugárzás okozta bőrgyulladás.
A sugárterápia bőrre kifejtett hatásait a sugárzás típusa, a kezelt terület és az alkalmazott dózis nagysága határozza meg.

Illusztráció A korai mellékhatások általában a terápia utolsó szakaszában jelentkeznek, fokozatosan erősödnek, és általában az utolsó kezelést követően már csökkennek.
A késői mellékhatások a sugárterápia befejeződését követően hónapok, vagy akár évek múlva jelentkeznek.
A sugárkezelés során a bőr vörössé, sérülékennyé, később barnásan elszínezetté válik, olyan, mintha erősen napbarnított lenne. A bőrfelület kiszárad, lehámlik, viszkető érzés jelentkezik.
Különös gondot kell fordítani a sugárterápiával érintett bőr területének ápolására. Nagyon óvatosan, gondosan bánjunk bőrünkkel, mosakodáskor langyos vizet és semleges szappant használjunk, ne dörzsöljük, ne vakarjuk és különösen vigyázzunk arra, hogy meg ne sértsük az érzékeny területeket.
Nem helyes sem hideg, sem meleg borogatás vagy jégzacskók felhelyezése. A kezelés alatt, és néhány hétig a kezelés befejezése után is kerülendő a hintőporok, krémek, dezodorok, parfümök használata!
Mindenképpen kerülendő a körömvirág krém és házi disznózsír alkalmazása, mert az eddigi orvosi tapasztalatok szerint sok esetben okozott bőrgyulladást.
Azt, hogy milyen bőrápoló szerek alkalmazása célszerű, legjobb, ha orvosával beszéli meg a beteg. Fontos, hogy megelőzzük a bőrgyulladás kialakulását, mert a súlyos bőrgyulladás akár a sugárterápia felfüggesztését is eredményezheti, amely jelentősen befolyásolhatja a terápia eredményességét.

A Radiocare® sugárterápiás krémet kifejezetten a sugárterápia okozta bőrgyulladás megelőzésére és kezelésére fejlesztették ki. Megelőzésként a sugárterápia kezdete előtt két héttel korábban kell elkezdeni alkalmazni, naponta kétszer kell az érintett bőrfelületet vékonyan bekenni. Amennyiben nem a sugárterápia előtt kezdte el alkalmazni, kezelésként is alkalmazható, naponta kétszer kell bekenni az besugárzott bőrfelületet.

A sugárterápiával érintett bőrfelületet a napsugárzástól is óvni kell, a besugárzott terület közvetlen nap- vagy UV-sugárzásnak évekig nem szabad kitenni. A test, ill. bőr egyéb területeinek "napoztatásával" kapcsolatban is óvatosnak kell lenni. Konzultáljon orvosával, hogy napsugárzás ellen milyen fényvédő krémet vagy rázókeveréket használhat. Legalább 15 faktorszámú fényvédő termékek használata kívánatos. Szabadban való hosszabb tartózkodás esetén a fényvédő krémet gyakrabban alkalmazza a besugárzott beteg még akkor is, ha bőre már teljesen gyógyultnak látszik.

A besugárzás okozta bőrreakciók többsége a kezelés befejezése után néhány héten belül elmúlik. Az esetek egy részében azonban a besugárzott bőr tartósan sötétebb marad, mint a besugárzást megelőzően volt.

Vásárlási szándéka van? Ide kattintva megrendelheti a Radiocare® krémet!