Termékünkről mondták:

Sugárkezelésen átesett beteg
Szeged

Bal oldali emlő tumor miatt megoperáltak és sugárkezelésben részesültem. A Radiocare krémet a lakhelyemhez közeli gyógyászati segédeszköz boltban vásároltam meg. A besugárzás alatt a mellemet mindennap két alkalommal kezeltem, de nem tudtam, hogy a hónaljamat is sugárkezelik és azt nem ápoltam. A hónaljam bőre csúnyán bepirosodott már a kezelés elején, ezért körülbelül a 2. héttől kezdve azt is el kezdtem kezelni. A mellem bőre teljesen ép maradt, a hónaljam bőre is javult, de azt még a sugárkezelés befejezése utáni is kezelnem kellett a Radiocare krémmel, hogy helyre jöjjön. Javaslom a krém használatát, de mindenki kérdezze meg pontosan, hogy mely területre kapja a kezelést, hogy vele ne forduljon ilyen elő, mint velem. Sugárkezelésen átesett beteg

Sugárterápia okozta bőrgyulladás

A sugárterápiának nagy szerepe van a daganatos betegek kezelésében. A daganatos betegek mintegy fele részesül sugárkezelésben.
A sugárkezelés során nagyenergiájú, ionizáló sugárzást használnak.

A Radiodermatitis ionizáló sugárzás okozta bőrgyulladás.
A sugárterápia bőrre kifejtett hatásait a sugárzás típusa, a kezelt terület és az alkalmazott dózis nagysága határozza meg.

Illusztráció A korai mellékhatások általában a terápia utolsó szakaszában jelentkeznek, fokozatosan erősödnek, és általában az utolsó kezelést követően már csökkennek.
A késői mellékhatások a sugárterápia befejeződését követően hónapok, vagy akár évek múlva jelentkeznek.
A sugárkezelés során a bőr vörössé, sérülékennyé, később barnásan elszínezetté válik, olyan, mintha erősen napbarnított lenne. A bőrfelület kiszárad, lehámlik, viszkető érzés jelentkezik.
Különös gondot kell fordítani a sugárterápiával érintett bőr területének ápolására. Nagyon óvatosan, gondosan bánjunk bőrünkkel, mosakodáskor langyos vizet és semleges szappant használjunk, ne dörzsöljük, ne vakarjuk és különösen vigyázzunk arra, hogy meg ne sértsük az érzékeny területeket.
Nem helyes sem hideg, sem meleg borogatás vagy jégzacskók felhelyezése. A kezelés alatt, és néhány hétig a kezelés befejezése után is kerülendő a hintőporok, krémek, dezodorok, parfümök használata!
Azt, hogy milyen bőrápoló szerek alkalmazása célszerű, legjobb, ha orvosával beszéli meg a beteg. Fontos, hogy megelőzzük a bőrgyulladás kialakulását, mert a súlyos bőrgyulladás akár a sugárterápia felfüggesztését is eredményezheti, amely jelentősen befolyásolhatja a terápia eredményességét.

A Radiocare® sugárterápiás krémet kifejezetten a sugárterápia okozta bőrgyulladás megelőzésére és kezelésére fejlesztették ki. Megelőzésként a sugárterápia kezdete előtt két héttel korábban kell elkezdeni alkalmazni, naponta kétszer kell az érintett bőrfelületet vékonyan bekenni. Amennyiben nem a sugárterápia előtt kezdte el alkalmazni, kezelésként is alkalmazható, naponta kétszer kell bekenni az besugárzott bőrfelületet.

A sugárterápiával érintett bőrfelületet a napsugárzástól is óvni kell, a besugárzott terület közvetlen nap- vagy UV-sugárzásnak évekig nem szabad kitenni. A test, ill. bőr egyéb területeinek "napoztatásával" kapcsolatban is óvatosnak kell lenni. Konzultáljon orvosával, hogy napsugárzás ellen milyen fényvédő krémet vagy rázókeveréket használhat. Legalább 15 faktorszámú fényvédő termékek használata kívánatos. Szabadban való hosszabb tartózkodás esetén a fényvédő krémet gyakrabban alkalmazza a besugárzott beteg még akkor is, ha bőre már teljesen gyógyultnak látszik.

A besugárzás okozta bőrreakciók többsége a kezelés befejezése után néhány héten belül elmúlik. Az esetek egy részében azonban a besugárzott bőr tartósan sötétebb marad, mint a besugárzást megelőzően volt.

Vásárlási szándéka van? Ide kattintva megrendelheti a Radiocare® krémet!